Aanwerving 

 

Goede afspraken voorkomen veelal problemen. Het is dan ook belangrijk dat er voldoende aandacht besteed wordt aan het opstellen van correcte en allesomvattende overeenkomsten.

 

Voor welk statuut wordt er gekozen? Gaat het om een tewerkstelling als arbeider, bediende, handelsvertegenwoordiger, student, … of wordt er gekozen voor een zelfstandig samenwerkingsverband? Wat zijn de risico’s op schijnzelfstandigheid? In welke gevallen is het toegelaten om een personeelslid ter beschikking te stellen van een andere werkgever? Is het aangewezen om een niet-concurrentiebeding op te nemen in de overeenkomst? Zijn de afspraken omtrent de overeengekomen aanvullende voordelen (bv. firmawagen, gsm, laptop) voldoende duidelijk omschreven? Werd er genoeg aandacht besteed aan loonoptimalisatie en werd onderzocht of de aanwerving aanleiding kan geven tot aanwervingspremies?

 

Wij adviseren u graag. Uiteraard zijn wij tevens beschikbaar voor het opstellen van uw arbeidsovereenkomsten, zelfstandige samenwerkingsovereenkomsten, policy’s, arbeidsreglementen en andere gerelateerde documenten.

 

Contacteer ons voor advies en / of ondersteuning

 

 

Sitemap

 

Home

Expertise

Arbeidsrecht

Aanwerving

Tewerkstelling

Ontslag

Sociale Zekerheidsrecht

Over ons

Onze cliënten

Werkgevers

Zelfstandigen

Werknemers

Diensten

Advisering / Audit

Onderhandeling / Bemiddeling

Procedure

‘In house’ bijstand

Erelonen

Contact

Contact

 

Kantoor Hasselt

Kuilbergstraat 79

B-3511 Hasselt (Stokrooie)

 

Kantoor Turnhout

Rubensstraat 104/31

B-2300 Turnhout

 

M. +32 (0)496/56.26.35

T.  +32 (0)14/471.847

F.  +32 (0)11/764.715

 

E.  info@employmentlaw.be

 

 

 

 

 

 

 

Discalimer Beroepsaansprakelijkheid Privacy